Wednesday 16 December 2009

Yilin Moda Girişimcisi, jüri özel ödülü Boa studio 'ya

İSTANBUL 
09.12.2009 16:21:40






İSTANBUL 

Moda sektöründe çalışan genç yaratıcı girişimcilerin desteklenmesinin önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen yarışmanın İngiltere Başkonsolosluğu'nda düzenlenen finalinde, Başkonsolos Jessica Hand ve moda dünyasının önde gelen isimleri hazır bulundu.

Ödül töreninde konuşan British Council Türkiye Sanat Bölümü Direktörü David Codling, British Council'in uluslararası kültürel ilişkilere büyük önem verdiğini belirterek, "Modanın yanı sıra ürün ve iç mekan tasarımı gibi pek çok alana yayılan kreatif endüstri iki ülke ekonomisinde de önemli rol oynuyor ve ülkelerimizin vitrinini oluşturuyor. Bu alanda yapılacak çalışmalar, çağdaş Türkiye ile çağdaş İngiltere'yi birleştirmenin ilginç bir yolu olacaktır" dedi.

Modacı Ayşe Ege, İMA Direktörü Seda Lafçı, İMA Akademik Direktörü Eda Dorman, British Council Sanat ve Yaratıcı Ekonomi Yöneticisi Ceren Erdem, Elle Dergisi Türkiye Moda Direktörü ve Hafize Çeliktürk'ün jüri üyeliğini yaptığı yarışmada birinciliği, Günseli Türkay kazandı.

Yarışmanın birincisi Türkay, Şubat 2010'da Türkiye finalinin diğer 7 finalistiyle birlikte İngiltere Moda Endüstrisi Tur Programı'na katılmaya hak kazandı. Yılın Genç Moda Girişimcisi Yarışması'nda bir başka ödülü de Seray Cengiz kazandı. İMA Direktörü Seda Lafçı, ödül olarak Seray Cengiz'e İMA tarafından yurtdışında moda eğitimi sağlayacaklarını açıkladı. Dereceye girenler Londra Moda Haftasında düzenlenecek etkinliklere katılma fırsatı da bulacaklar.