Monday 19 October 2009

Boa Re-cycled geliyor...

Sena’yla Boa’yı yaratma sürecimiz boyunca bu eko-moda konusunu konuştuk durduk. %100 organik pamuk kullanmak Boa’yı bu alanda konumlandırmak için yeterli midir çok düşündük. Zaman geçtikçe Boa’nın tüm detaylarını doğaya saygılı bir şekilde üretme sevdamız arttı. Sonunda gün geldi çattı, Boa’nın iç paketleri, hediye paketleri, etiketleri de kolaylıkla geri dönüşebilen maddelerden üretilir oldu.

Ancak araştırdıkça gördük ki yapacak hala çok şey var. Bunların en başında da özenle seçtiğimiz ve bir parçasının bile atılmasına dayanamadığımız kumaşlarımız geliyor. T-shirt gibi basit bir tasarımı dikmek için bile azımsanmayacak bir miktar kumaşın atık olarak ortaya çıktığını düşünmüş müydünüz? Biz bir koleksiyonumuzun üretimi tamamlandıktan sonra, Dudullu’daki atölyemizin bir köşesinde birikmiş kumaş tepeciğini görünce hemen bir şeyler yapmaya karar verdik. Böylece Boa-Recycled fikri oluştu.
Etrafımızdan bunca yaratıcı insan, elimizde de parça parça penye kumaşlar olunca karar verdik masa etrafında oturup bunları birleştirmeye. Geçtiğimiz hafta Sena, Melis (Binay) ve Çuval markasının yaratıcılarından Ayşe (Özgüneş) buluştular ve kumaşlarla oynayarak atık parçalardan neler çıkabileceğini gördüler, beni de şaşırttılar. Önceden de tahmin ettiğim gibi bir elimiz değdikten sonra bu işten kurtuluş yok gibi gözüküyor. Bir yandan Kış 2010 koleksiyonumuzun üretiminin artıkları atölyede kolilerde birikedursun, biz ekibi genişleterek Boa-Recycled’ı büyütmeye devam edeceğiz. Bu tasarımları bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında satmak da fikirler arasında...
Ekolojik ürünler tasarlamanın sorumluluğunu sadece kullandığımız materyal seçiminde değil, sürecin tümünde hissediyoruz. Böyle basit çözümlerle ortaya çıkan ürünleri elimizde tutmanın keyfi bambaşka... Melis’in oyuncağı, Ayşe’nin çantası, yine Melis ve Sena’nın t-shirtleri, yani Boa Re-cycled in ilk ürünlerinin fotoğraflarını sizlerle paylaşıyoruz. Boa Re-cycled için beyin fırtınası devam edecek...


1 comment:

this diary said...

Re-cycled konusunda sizi kutluyorum umarım sizin gibi girişimciler çoğalarak ülkemiz bazı konulara yabancı kalmayacak ve modanın illa da hızlı olması zorunluluğunun olmadığı hatta çevre dostu olarak da moda tasarım içinde yer alınabileceği anlaşılacaktır.tüm kalbimle iyi şanslar diliyorum.